image_pdfimage_print

KORISNE INFORMACIJE

Dodatne korisne informacije za učesnike PANDAVVENTURE

1. Registracija – prijavljivanje

Za prijavljivanje na naše ture dovoljno je da kliknete na našu stranicu na REGISTRACIJU ili da nam pošaljete svoj imejl. Nakon toga sa vama će stupiti u kontakt naš organizacioni tim, kako bismo utvrdili termin i detalje u vezi sa turom koju izaberete.

2. Vozači

Naše ture ne zahtevaju profesionalno iskustvo u Off Road vožnji, ali preporučljivo je da imate osnovno iskustvo u vožnji automobilom. Naši tour lideri u svakom trenutku vožnje pružaće vam potrebne informacije ili po potrebi, na vaš zahtev, savetovaće vas kako da savladate neke složenije prepreke.

3. Suvozači i deca putnici

Panda 4×4 je malo Off Road vozilo. Radi bezbednosti svih putnika ne dozvoljavamo da u vozilu budu više od dve odrasle osobe, zbog ukupne težine i manevrisanja vozilom. Treća osoba, eventualno, može da bude dete između 8 i 14 godina (ali da nema više od 50 kg).

4. Potrebni dokumenti

Za putovanje Srbijom i zemljama Balkana dovoljna je lična karta ili pasoš za državljane

EU i Švajcarske.  Za državljane USA, AUS, NZ, Rusije i Kine treba važeći pasoš i turística Viza.

Pored pasoša, neophodno je da osoba, koja ce voziti fiat pandu 4×4, ima važeću vozačku dozvolu ( pozeljno imati Medjunarodnu vozacku dozvolu).

5. Odeća i obuća

Svi učesnici naših tura dobiće polo majicu sa amblemom PANDAVVENTURE. Poželjno je nositi ove majice kao obeležje pripadnosti PANDAVVENTURE timu.  Pripremiti adekvatnu garderobu za tople dane i hladnije večeri. Naša preporuka: dva para udobne obuće za vožnju i jedne papuče za noc u hotelu.

6. Prtljag

Fiat panda je malo vozilo sa malim gepekom, što bi trebalo imati u vidu pri izboru veličine putne torbe. Naša preporuka: poneti samo osnovnu opremu.

7. Hrana

U svaku turu PANDAVVENTURE uključeni su svi obroci: doručak, prepodnevna užina, pauza za kafu, ručak, pauza za kafu, poslepodnevna užina, večera.

Glavni obroci se uglavom konzumiraju u restoranima ili etno-domaćinstvima. Jedino kad smo mnogo udaljeni od civilizacije, glavni obrok ćemo konzumirati u prirodi (gotova vojna jela).  Pauze za kafu i užine konzumiraju se u prirodi.

8. Vakcine i lekovi

Za putovanje po Srbiji i Balkanu nisu potrebne nikakve vakcine. Savetujemo da ponesete sredstva protiv komaraca i kremu za zaštitu od sunca. Uvek je preporučljivo poneti osnovne lekove, koje koristite u svojoj porodici, za svaki slučaj.

9. Osiguranje

Putno osiguranje je uvek dobrodošlo. Možete se osigurati u svojoj zemlji ili po dolasku u Srbiju.

10. Jezik i komunikacija sa vodičima

Naši vodiči biraju se prema govornom području učesnika PANDAVVENTURE. Najzastupljeniji su engleski i italijanski jezik, ali postoji mogućnost da se angažuje vodič koji govori vaš jezik. U suprotnom komunikacija će se odvijati na engleskom, italijanskom ili španskom jeziku.

11. Novac

Lokalni novac u Srbiji je DINAR. Odnos je oko 118 din. = 1 evro ili   100 din. = 1 USD

Obzirom da je vaš paket ALL INCLUSIVE neće Vam biti potrebno da zamenite veću količinu novca u lokalnoj valuti. Bankomati i korišćenje kartica je dosta rasprostranjeno, ali NE u seoskim i zabačenim sredinama.

12. Politika otkazivanja aranžmana

Svesni smo da vaši planovi putovanja mogu iznenada da se promene, ali, obzirom da su sve naše ture isplanirane u unapred zakazanim i rezervisanim terminima, prinuđeni smo da neke troškove naplatimo u slučaju otkazivanja.

  • Otkazivanje 90 dana pre polaska: Povraćaj 90 % uplaćenog aranžmana.
  • Otkazivanje 60 dana pre polaska: Povraćaj 50 % uplaćenog aranžmana.
  • Otkazivanje 30 dana pre polaska: Povraćaj 30 % uplaćenog aranžmana.
  • Otkazivanje manje od 30 dana pre polaska: Bez povraćaja uplaćene sume.